دستور Select یکی از پرکاربردترین دستورات Sql است که برای بازیابی اطلاعات جداول استفاده میشود. در Select میتوان بازیابی همه فیلدها و یا تعدادی از فیلدهای جداول را انجام داد. در این آموزش با دستور Select در Sql آشنا خواهید شد.
در صورتیکه آموزش قبلی مربوط به مفاهیم کلی پایگاه داده را مشاهده نکردید بهتر است که ابتدا این آموزش را مشاهده نمایید. در آموزش بعدی با دستور where در Sql آشنا خواهید شد.
آموزش تصویری دستور Select در Sql
توضیحات بیشتر درباره دستور Select در Sql
دستور select را میتوان به دو حالت نوشت:
- بازیابی همه فیلدهای رکوردهای جدول
Select * From نام جدول
- نمایش بعضی از فیدهای رکوردهای جدول: اگر همه فیلدها بجز یک عدد را هم بخواهید باید نام تک تک فیلدها نوشته شود.
Select نام فیلد 1 , نام فیلد 2 , .... From نام جدول
در صورتیکه اسم فیلد، پایگاه داده، نام جدول و کلاً اسامی اشیا در Sql Server دارای فاصله (اسپیس) باشد در موقع نامگذاری مشکلی وجود ندارد اما در هنگام نوشتن دستورات مشکل ایجاد میشود و باید داخل براکت “[ ]” قرار داده شود. همچنین اگر Schema جدول بجز dbo باشد باید قبل از نام جدول حتما نام Schema نوشته شود
Select * From نام Schema . نام جدول
در دستور select علاوه بر فیدهای جدول امکان ایجاد فیلد محسباتی وجود دارد بطور مثال محاسبه قیمت نهایی فاکتور با استفاده از سه فیلد تخفیف، تعداد و قیمت نهایی
با استفاده از عملگر (+) میتوان دو مقدار را با یکدیگر الحاق کرد در واقع عملگر جمع برای رشتهها به معنای الحاق است.
select PersonType,FirstName+' '+LastName 'FullName' from Person.Person
اگر در پایگاه داده A باشید و قصد نوشتن دستورات برای جدولی از پایگاه داده دیگر بطور مثال B را داشته باشید باید نام پایگاه داده را قبل از نام Schema و جدول بنویسید.
select * یا لیست فیلدها from اسم پایگاه داده.نام schema.نام جدول select * from [AdventureWorks2014].[Production].[Product]
میتوان بجای اینکه نام دیتابیس را قبل از نام جدول نوشت از دستور زیر در بالای دستورات استفاده کرد.
use AdventureWorks2014 select * from production.product
در هر زبان برنامه نویسی یک کاراکتر یا عبارت برای کامنت وجود دارد که اگر این عبارت ابتدای یک خط قرار گیرد آن خط از دستورات اجرا نخواهد شد و جنبه توضیحات پیدا خواهد کرد و در T-Sql دو علامت خط تیره (–) عبارت کامنت را مشخص میکند.
در اجرای دستورات Sql، دو پنجره مهم نمایش داده خواهند شد:
- پنجره Result: در این پنجره جواب پرسوجو ظاهر میشود.
- پنجره Messages: در این پنجره پیغامی نمایش داده میشود که مشخص میکند چند رکورد توسط پرسوجو شما تحت تاثیر قرار گرفته است.
با استفاده از Ctrl +R میتوان این پنجره را ظاهر یا مخفی کرد و با Alt + Shift + Enter امکان Full Screen کردن پنجره و خارج کردن پنجره از حالت Full Screen وجود دارد.
دستور Alias در Sql
گاهی اوقات میخواهیم نام یک یا چند ستون در خروجی Select برابر با نام دلخواه موردنظر باشد و یا هنگامیکه یک ستون جدید مانند فیلدهای محاسباتی و یا الحاق چند فیلد و … در Select ایجاد میکنیم که ستون موردنظر فاقد نام هست میتوان از Alias استفاده نمود. Alias اسمی است که موقتاً در یک پرس و جو برای یک عبارت یا فیلد در نظر گرفته میشود و فقط جنبه نمایشی دارد و هیچ تاثیری بر روی اطلاعات جداول ندارد.
چهار شکل مختلف برای اختصاص Alias وجود دارد:
- Alias فاصله نام فیلد
- ‘Alias’ فاصله نام فیلد
- As Alias نام فیلد
- ‘As ‘Alias نام فیلد
اگر Alias مورد نظر دارای فاصله باشد بطور مثال ‘Total Price’ حتما باید از حالت 2 و 4 که داخل سیگل کوت قرار دارد استفاده شود و در سایر موارد تفاوتی بین این 4 حالت وجود ندارد و خروجی یکسان میباشد.
سرفصل های آموزش Sql
- 01 Sql Server | نصب Sql Server 2014 رایگان 05:14
- 02 Sql Server | آموزش Sql Server رایگان 05:47
- 03 Sql Server | دستور Select در Sql رایگان 06:52
- 04 Sql Server | دستور Where در Sql رایگان 08:12
- 05 Sql Server | عملگر Like در Sql رایگان 09:42
- 06 Sql Server | دستور Order By در Sql رایگان 07:07
- 07ویتامین استوایی | آموزش رایگان Sql Server عضویت 7 فیلم آموزشی
- 08 جادوی استوایی | آموزش کامل Sql Server خرید 41 فیلم آموزشی